ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Η εταιρεία διανομής κρασιών Οίνους ιδρύθηκε το 2008 από τους οινοποιούς Κώστα Τσιάκκα, Σοφοκλή Βλασίδη και αείμνηστο Πάμπο Αργυρίδη και από τους Χάρη Χαραλάμπους και Σωτήρη Παρμάτζια, τοποθετώντας έτσι κάτω από την ίδια στέγη τρία επώνυμα οινοποιεία και δύο άριστους γνώστες της αγοράς του κυπριακού κρασιού.

Η κίνηση αυτή αποδείχτηκε σοφή, αφού 10 χρόνια μετά, η εταιρεία Οίνους διαθέτει ένα από τα καλύτερα ονόματα στον κλάδο της διανομής ποιοτικού κρασιού στην Κύπρο.

Η εξυπηρέτηση του πελάτη, μέσω ενός λειτουργικού δικτύου διανομής με τακτικά δρομολόγια σε όλη την Κύπρο, γίνεται εντός 24 ωρών από τη λήψη της παραγγελίας στην επαρχία Λεμεσού, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία, και εντός 48 ωρών στις υπόλοιπες επαρχίες. Η κατ’ οίκον παράδοση σε όλη την Κύπρο είναι επίσης δυνατή, χωρίς οποιαδήποτε επιπλέον χρέωση.

Οι αποθήκες της εταιρείας στην Λεμεσό είναι κλιματιζόμενες, καθώς και όλα τα αυτοκίνητα διανομής ψυχωμένα, έτσι ώστε τα κρασιά να φυλάγονται και να μεταφέρονται στις ιδανικότερες συνθήκες και να φτάνουν στην αγορά σε άριστη κατάσταση. Η παρουσία των κρασιών στην αγορά γίνεται πάντα με γνώμονα τις σωστές συνθήκες φύλαξης τους στο ράφι και την άμεση διάθεσή τους στην αγορά, ώστε να βρίσκονται στην επιθυμητή κατάσταση όταν φτάνουν στο τραπέζι του καταναλωτή.

Οι λειτουργοί πωλήσεων της Οίνους, οι οποίοι είναι στην πλειοψηφία τους κάτοχοι του διπλώματος WSET® Level 2 Diploma in Wines and Spirits, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη διαμόρφωση της σωστής λίστας κρασιών στους χώρους εστίασης, παρέχοντας στους ενδιαφερόμενους τις ανάλογες πληροφορίες για το ιδανικό πάντρεμα κρασιού και φαγητού.

Αποστολή και όραμα της εταιρείας Οίνους είναι να βοηθήσει τον καταναλωτή, τον εστιάτορα, τον ξενοδόχο, τον καβίστα να αγαπήσει το κυπριακό κρασί και να αντιληφθεί τη σπουδαία του πρόοδο και το σύγχρονο πρόσωπό του.

Η εταιρεία διανομής στοχεύει στην εποικοδομητική επικοινωνία με τους πελάτες, για την ανάπτυξη και βελτίωση σημείων όπως :

  • Δημιουργία λίστας κρασιών που να συνάδει με τον τύπο και το ύφος του κάθε χώρου εστίασης.
  • Σωστή φύλαξη και συντήρηση των κρασιών στους χώρους αυτούς.
  • Επιλογή κατάλληλων ποτηριών σερβιρίσματος του κρασιού.
  • Εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα που αφορούν τα κυπριακά οινοποιεία και τον ανελισσόμενο κυπριακό αμπελώνα.
Scroll to Top